Україна повернула собі порт у В'єтнамі та дивіденди по ньому

"Чорноморське морське пароплавство" було одним з найпотужніших торгівельно-морських підприємств світу. З боєм повертаємо дещицю.

Україна відновила державний контроль над портом "Лотос" у в’єтнамському Хошиміні (Сайгоні). Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян, передають Патріоти України.

37,93% порту належить держпідприємству "Чорноморське морське пароплавство". Сума дивідендів на рахунках у В‘єтнамі до сплати в Україну становить $250 тис.

"Ця історія виглядала безнадійною ще у 2015 році, коли будь-які спроби повернути державний актив зустрічали погрози і ігнорування українських ділків, які його захопили і сподівалися, що забудуть або вдасться домовитися. Наразі буде виплачено $250 тис. дивідендів, після проведеного аудиту ця сума виросте в рази", - написав Данилюк.

Заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань у колонці для ЦТС уточнив, що на балансі порту перебуває 60 вантажних автомобілів, 5 кранів, 6 складів площею 6500 кв. м та 300 метрів причальної стінки. На території порту американська компанія побудувала термінал-рефрижератор за $20 млн і наразі продає його. Поруч із "Лотосом" є 2 га території, де можна будувати новий порт.

Основу структури вантажопотоку складають будівельні матеріали, мінеральні добрива, автомобілі з Китаю, Японії та Південної Кореї.

"Ситуація була досить складна - ЧМП Бласко розкрадали роками - і з найбільшої в світі суднохідної компанії Україна отримала банкрута. Але команда Мінінфраструктури переломила ситуацію - до кінця місяця має надійти 250000 доларів США дивідендів. Ми розпочинаємо аудит і, я думаю, прибутки зростуть", - написав Довгань.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...