Україна розпродує державні банки

"​Ощадбанк" і "Укрексімбанк" будуть продані повністю.

Ілюстрація:uapress.info

Мінфін планує вивести весь державний капітал із зазначених фінансових установ до середини 2018 року, а також інших банків - вже до кінця 2017 року. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра фінансів Артем Шевальов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

"Максимальної ефективності державних банків можна досягти шляхом їх роздержавлення, як і в інших сферах української економіки. Тому стратегія передбачає до середини 2018 року розпочати вихід держави з капіталу двох найбільших державних банків" - сказав Шевальов.

При цьому він зазначив, що анонсована раніше приватизація 20% акцій цих банків буде тільки першим кроком, а в подальшому уряд планує більш глибоку приватизацію, графік якої буде залежати від ситуації в економіці і успішності першого етапу.

Що стосується більш дрібних банків у власності держави - "Родовід", "Український банк реконструкції та розвитку" та "Земельний банк", то, за словами Шевальова, щодо них уряд буде діяти більш "агресивно".

"Ми говоримо про те, що станеться повний вихід держави з капіталу інших державних банків вже на горизонті 2016-2017 років. До кінця 2017 держава не повинна мати частки в якихось фінансових установах, крім двох найбільших" - сказав він, зазначивши, що одним з варіантів виходу держави буде ліквідація дрібних фінустанов.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...