Україна співпрацюватиме з Туреччиною у виробництві боєприпасів

В "Укроборонпромі" повідомили, що партнером у виробництві боєприпасів стала турецька MKEK (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Корпорація машинної і хімічної промисловості).

Україна вироблятиме боєприпаси спільно з Туреччиною. Ілюстрація:УНІАН

Україна в рамках міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF 2017, яка проходить в Стамбулі, домовилися про спільні проекти по виробництву боєприпасів. Про це йдеться на сайті Ради національної безпеки і оборони, передають Патріоти України.

Також підписані меморандуми про співпрацю у виробництві авіоніки, навігації та нових літаків.

"Кількість підписаних контрактів і меморандумів про співпрацю свідчить, що українська зброя і українські технології користуються попитом на світових ринках", - прокоментував секретар РНБО Олександр Турчинов.

За його словами, в України і Туреччини є багато перспективних спільних проектів у військовій області. Він, зокрема, повідомив, що створено спільну робочу групу з координації стратегічних проектів, яка працює над їх практичною реалізацією. Турчинов повідомив, що турецькі партнери також готові інвестувати в українські оборонні підприємства. "Це нові масштабні проекти, зараз ми їх обговорюємо, і сподіваюся, що від теорії перейдемо до їх втілення", - сказав секретар РНБО України.

Прес-служба "Укроборонпрому" повідомила, що партнером у виробництві боєприпасів стала турецька MKEK (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Корпорація машинної і хімічної промисловості).

"Ми вже співпрацюємо з MKEK і поглиблюємо нашу кооперацію. На сьогодні знайдено точки взаємодії з виготовлення патронів до стрілецької зброї та багатьох необхідних компонентів для патронів", - зазначив заступник генерального директора" Укроборонпрому "Володимир Коробов.

MKEK створена в 1950 році. Основна продукція Корпорації, призначеної для турецьких Збройних сил: боєприпаси для стрілецької зброї та важкого озброєння, артилерійських систем, авіаційні бомби, міни, вибухові речовини і ракети.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...