Українці давно готові пізніше виходити на пенсію, – нардеп від БПП

Те, що збільшують пенсійний вік – це загальна світова тенденція у тому, що йде певне старіння населення, і Україна нікуди від цього не подінеться, але, в першу чергу, треба створювати робочі місця і підвищувати рівень зарплат, сказав Курило.

Віталій Курило. Фото:lugansk.solydarnist.orgУкраїнці давно готові до більш пізнього виходу на пенсію. Про це у "Вечірньому праймі" на телеканалі 112 Україна повідомив народний депутат від БПП Віталій Курило, передають Патріоти України.

"Українці до цього готові давно, тому що більшість людей, після виходу на пенсію, намагаються продовжувати працювати, тому що низькі заробітні плати, а пенсія ще нижча... В цілому українці готові працювати більше, але вони не готові до того, що якщо піднімуть пенсійний вік, то це зменшення доходу для людей, які повинні були вийти на пенсію", – сказав Курило.

Відповідаючи на питання, як нардеп себе почуває, щодо того, що можуть збільшити пенсійний вік, адже йому в наступному році виходити на пенсію, Курило сказав: "Я ніяк себе не відчуваю тому, що я не самий низькооплачуваний, а от люди, які отримують мінімальні зарплати, то для них це зменшення доходу... Те, що збільшують пенсійний вік – це загальна світова тенденція у тому, що йде певне старіння населення, і нікуди від цього не дінемося, але, в першу чергу, треба створювати робочі місця і підвищувати рівень зарплат".

"Думаю, що зараз дуже складно, щоб це підтримав, при тому, що тут багато популізму крім всього, але тут є багато факторів, які стримують депутатів, щоб за це не проголосувати", – зазначив нардеп.

Як відомо, міністр фінансів Олександр Данилюк не виключає можливості підвищення пенсійного віку.

Раніше віце-прем'єр Павло Розенко заявив, що ні в меморандумі з Міжнародним валютним фондом, ні в уряді про підвищення пенсійного віку зараз мова не йде.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...