"Українці повинні мати умови вільно пересуватися": Кабмін вирішив відновити переговори з Ryanair, - Гройсман

НАБУ та Антимонопольному комітету доручено розслідувати ситуацію зі зривом угоди.

Володимир Гройсман під час наради. Фото:Facebook

Уряд вирішив відновити переговори з лоукостером Ryanair щодо виходу авіакомпанії на український ринок. Прем'єр Володимир Гройсман в Facebook повідомив, що провів спеціальну нараду з керівництвом Мінінфраструктури, Мін'юсту, аеропорту "Бориспіль", Асоціації аеропортів України, Офісу залучення і підтримки інвестицій. В результаті було прийнято рішення, "з якими погодилися всі учасники наради", передають Патріоти України.

"Останніми днями ЗМІ обговорюють тему зміни планів ірландської авіакомпанії #Ryanair виходити на український ринок. Ситуація набула широкого розголосу та навіть політичного забарвлення. І поки політики з’ясовують, хто винен, страждає наш пасажир.

З метою вирішення ситуації провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мінюсту, аеропорту "Бориспіль", Асоціації “Аеропортів України”, Офісу залучення та підтримки інвестицій.

Ми прийняли спільне рішення, з яким погодилися всі учасники наради.

✓ Перше, звернутися до НАБУ та Антимонопольний комітет України щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу за участі Мінінфраструктури і Міжнародний аеропорт "Бориспіль" щодо дотримання законодавства і умов конкуренції

✓ Друге, вирішили поновити переговорний процес з Ryanair, до якого долучити разом з Міністерство інфраструктури України і аеропортом «Бориспіль» директора UkraineInvest - Ukraine Investment Promotion Office Даніеля Білака.

✓ Третє, доручив Мінінфраструктури прискорити розробку Стратегії розвитку транспортної галузі в авіасегменті, включаючи розробку стратегії розвитку українських аеропортів, в тому числі із залученням лоукостів.

Всі наші зусилля мають бути зосередженні на тому, щоб наші громадяни мали всі умови для вільного пересування." - написав Гройсман.

Нагадаємо, Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Лоу-кост планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. Проте 10 липня гендиректор "Борисполя" Павло Рябікін повідомив, що не підпише договір з авіаперевізником через те, що Ryanair хоче занадто великих поступок. Після цього Ryanair оголосив, що не буде виходити на український ринок, звинувативши аеропорт в невиконанні домовленостей, досягнутих з Мінінфраструктури.

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...