В пошуках симетричного удару: Кремль припиняє поставки електрики до України

Москва прийняла таке рішення після відмови від закупівель української електроенергії для окупованого Криму.

Ілюстрація:www.depo.ua

Росія вирішила не продовжувати договір про постачання електроенергії до України після відмови від закупівель української електроенергії для окупованого Криму. Про це пише Коммерсант з посиланням на джерело в Міненерго Росії, зазначають Патріоти України.

"РФ не веде переговори на постачання електроенергії з Росії в Україну", - заявили в російському Міненерго.

"Продовжувати його не будемо, так як спочатку він був пов'язаний з договором на постачання електроенергії з України до Криму", - додав співрозмовник.

У 2014 році Україна закуповувала електроенергію з енергосистеми Росії за контрактом між "Інтер РАО" і "Укрінтеренерго", який діяв до кінця 2015 року.

Одночасно з ним був укладений договір і про постачання електроенергії з України до окупованого Криму. Формально він не пов'язаний з експортним контрактом між РФ і Україною.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...