У Росії порахували втрати кондитерів від введення Україною мит на шоколад

Росія може втратити 15-17 млн доларів через введення українських мит.

Російські кондитери втратять 15-17 мільйонів доларів. Фото: РБК.

Російські кондитери можуть втратити 15-17 млн доларів через введенення Україною антидемпінгового мита на шоколад з РФ та інші продукти, що містять какао. Про це повідомляє "ТАСС" з посиланням на Центр досліджень кондитерського ринку, передають Патріоти України.

"Російські виробники кондитерських виробів давно вже освоюють нові ринки, так що компенсувати в середньостроковій перспективі випадаючі через мито обсяги завдання посильне. Тим не менш на Україну припадали досить помітні обсяги поставок, і за розрахунками ЦДКР російські кондитери тільки за підсумками 2017 року можуть недоотримати близько 15-17 млн доларів", - заявила виконавчий директор Центру досліджень кондитерського ринку Єлизавета Нікітіна.

Повідомляється, що в 2016 році в Україну було експортовано 7,5 тис. тонн шоколадних кондитерських виробів на суму 22,9 млн доларів.

Україна є шостим за величиною покупцем цього виду солодощів, на неї припадає майже 5% російського експорту шоколадних виробів.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...