В Україні скоротилася залежність від дефіцитного вугілля, - Вовк

Виробництво електроенергії з вугілля дефіцитної антрацитової групи зменшилось майже утричі. Проте не дивлячись на зменшення залежності від антрациту, Україні все ще не вистачає потрібної кількості вугілля, зазначив голова НКРЕКУ.

Дмитро Вовк. Фото:http://antikor.com.ua/

Україна за останні роки змогла значно скоротити залежність від антрацитової групи вугілля. Про це в ефірі Еспресо.TV розповів глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк, зазначають Патріоти України.

За його словами, виробництво електроенергії з вугілля дефіцитної антрацитової групи зменшилось майже утричі. Проте не дивлячись на зменшення залежності від антрациту, Україні все ще не вистачає потрібної кількості вугілля.

Виробництво електричної енергії з вугілля зменшилось за останні роки з 71 млрд кВт-год до 43 кВт-год. А потреба України у вугіллі дефіцитної групи марки "А" на сьогоднішній день зменшилась з 17 млн тонн до 7 на цей рік. І, на превеликий жаль, цих 7 млн тонн в нас в Україні немає", - повідомив Вовк.

Крім того, він наголосив, що першочерговим завдання уряду є повна незалежність України від антрацитової групи вугілля.

"Ми, як комісія, і уряд виступаємо за енергетичну незалежність. Якщо в нас є дифіцит і треба сбалансувати роботу енергосистеми, у компанії має бути все для того, щоб придбати імпортне вугілля і для того, щоб місцевий видобуток вугілля зростав та покривав потреби України", - додав він.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...