"Важливі люди" втратили мільярдні заробітки: ProZorro намагаються ліквідувати через суд - заступник міністра Економрозвитку

На думку Максима Нефьодова такі кроки "хабарменів" лише зайвий раз доводять ефективність системи ProZorro.

Ілюстрація:newsnetwork.tv

Функціонування системи публічних електронних закупівель ProZorro намагаються оскаржити в суді. Про це виданню НВ Бізнес повідомив заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов, передають Патріоти України.

За його словами, позивачами виступають дві невідомі громадські організації (ГО). Реальні особи, які стоять за даними ГО, поки не встановлені.

Противники ProZorro, за інформацією представника Кабміну, апелюють до порушення своїх конституційних прав. Перше судове слухання, за його інформацією, по даних справах призначене на кінець жовтня.

Представник МЕРТ не вважає, що такі позови несуть загрозу існуванню системи публічних закупівель. "В цілому, з юридичної точки зору, справа дуже погано виписана, аргументи їхні теж надумані", – каже Нефьодов.

На його думку, такі кроки "хабарменів" лише зайвий раз доводять ефективність ProZorro.

Як стало відомо, за червень – серпень 2016 року система закупівель ProZorro дозволила зекономити бюджетних коштів на суму 1,69 млрд грн.

Все за планом? Голова фінансового комітету Ради пояснив здешевлення гривні

четвер, 9 травень 2024, 16:47

З початку року курс гривні до долара впав на 5,8%, що відповідає плановим показникам, закладеним до державного бюджету України. Про це заявив голова комітету Данило Гетманцев. "Маємо помірні темпи девальвації гривні за перші 4 місяці на 5,8%. Це відпов...

Проблеми накривають: Російський "Газпром" почав розпродавати майно після рекордного в історії збитку

четвер, 9 травень 2024, 15:30

Отримавши перший за 25 років і рекордний за всю історію збиток, російський гігант "Газпром" розпочинає розпродаж майна. У середу компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на ...