Важливо: Українцям дозволили йти на пенсію в будь-якому віці

Проект закону містить зобов’язання ввести накопичувальну пенсійну систему з 1 січня 2019 року.

Стало відомо, як змінився законопроект про пенсійну реформу. Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева, повідомляють Патріоти України.

З’ясувалося, що в ході доопрацювання документа, в нього була внесена і затверджена норма про можливість йти на пенсію в будь-якому віці при наявності 40-річного стажу роботи. Для артистів, мінімальний стаж для виходу на пенсію буде складати 20 років.

“З 1 січня 2028 роки, якщо у людини є 40 років страхового стажу, вона йде на пенсію незалежно від віку. Якщо у когось менше страхового стажу – йде пізніше, а якщо у когось більше – раніше. Таким чином, кожна людина сама визначає, коли йти на пенсію. Відпрацював 40 років в 54, 55, 56 – йдеш на пенсію незалежно від віку”, – заявив міністр.

Також повідомляється, що робочий стаж буде враховуватися в такий спосіб – за період з 1998 по 2000 рік будуть враховувати за фактом реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, а з 2000 року – за фактом сплати податків.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...