Велика дуля для "Газпрому": Україна закінчила зимовий період зі значними запасами газу

Повідомляється також, що "Нафтогаз" не має контрактних зобов'язань перед ПАТ "Газпром" щодо підтримки будь-якого рівня запасів в ПСГ в будь-який період часу.

Після зими в Україні залишися великі запаси газу. Ілюстрація:Politeka

В кінці лютого Україна мала у газових сховищах більш ніж 8,3 млрд кубометрів газу, при прогнозованому залишку близько 8,0 млрд кубометрів. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогаз Укураїни", передають Патріоти України.

Повідомляється, що з початку опалювального сезону 2016-2017 рр. Україна використала 6,4 млрд кубометрів газу з підземних сховищ. Це на 0,6 млрд кубометрів (9%) менше, ніж за п'ять місяців опалювального сезону 2015-2016 рр. і на 2,2 млрд. кубометрів (25%) менше, ніж за цей же період опалювального сезону 2014-2015 рр. Таким чином, на кінець лютого 2017 року в українських ПСГ знаходилося понад 8,3 млрд кубометрів газу при прогнозному рівні 8,0 млрд кубометрів.

"Ця зима була досить суворою, але ми закінчили лютий із дуже комфортними показниками в сховищах. При такому рівні ми без проблем пройдемо залишок опалювального сезону, навіть якщо в березні будуть 20-ти градусні морози. Ми раді, що завдяки грамотному плануванню закупівель газу вже третю зиму Нафтогаз надійно забезпечує паливом українських споживачів і бездоганно транспортує газ до країн ЄС", – повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Крім того, добовий відбір з підземних сховищ на початок березня становив 21-26 млн кубометрів при цьому мінімальний технологічний обсяг газу в підземних сховищах оцінюється на рівні 4,7 млрд кубометрів газу. Мінімальний залишок газу на кінець опалювального сезону було зафіксовано у квітні 2013 року, коли в ПСГ залишалося менше ніж 6,0 млрд кубометрів газу.

Повідомляється також, що "Нафтогаз" не має контрактних зобов'язань перед ПАТ "Газпром" щодо підтримки будь-якого рівня запасів в ПСГ в будь-який період часу.

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...