Великий сюрприз: Стало відомо, хто очолить "Укравтодор"

Без проведення конкурсу новим очільником Державного агентства автомобільних доріг України буде призначений екс-міністр транспорту Польщі.

Славомир Новак. Фото:ru.espreso.tv

Новим очільником "Укравтодору" стане колишній міністр транспорту Польщі Славомир Новак. Про це повідомляє Апостроф з посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

За інформацією "Апострофа", керівника "Укравтодору" призначать без проведення конкурсу.

Новак був міністром транспорту Польщі з 2011 по 2013 рік. Він подав у відставку через скандал, пов'язаний з дорогими швейцарськими годинниками.

У 2013 році журналісти помітили у нього на руці годинник вартістю близько $ 5,5 тис., який не був зазначений в декларації. Суд визнав Новака винним, проте в 2015 році в результаті апеляції кримінальну справу стосовно Новака умовно припинили. Він заплатив штраф.

У 2014 році Новак виявився в центрі ще одного скандалу: польський тижневик wprost опублікував нібито запис його розмови з тодішнім заступником міністра фінансів. У цьому діалозі вони обговорювали податковий контроль щодо дружини Новака і її бізнесу. Після цього скандалу Новак вийшов з партії "Громадянська платформа".

Польська Gazeta Wyborcza попросила Новака прокоментувати інформацію про призначення в "Укравтодор". У відповідь він прислав журналісту карикатуру під назвою "Сезон огірків". Цю ж картинку він опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Посада глави "Укравтодору" виявилася вакантною після того, як 2 червня Кабінет Міністрів прийняв відставку тодішнього керівника Андрія Батищева. Він очолював "Укравтодор" з 7 жовтня 2015 року та звільнився за власним бажанням.

Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...