Верховна Рада лідирує: Хто з чиновників має найбільше офшорних компаній (інфографіка)

Безперечним рекордсменом серед нардепів виявилася Юлія Льовочкіна - вона володіє 44 компаніями на Кіпрі, Сейшелах і Британських Віргінських Островах.

Українські політики дуже люблять створювати офшорні компанії. Ілюстрація: Еспресо ТБ.

70 українських чиновників внесли у свої декларації за 2016 рік 283 офшорні компанії у 19 офшорних юрисдикціях, повідомляє Bihus.info з посиланням на дані проекту "Декларації", передають Патріоти України.

Зазначають, що найбільше офшорів – 195 – задекларували депутати Верховної Ради. На другому місці – депутати міських рад (33), на третьому – депутати обласних рад (19). Найпопулярнішими офшорними юрисдикціями виявилися Кіпр (159 компаній), Британські Віргінські Острови (71), Сейшельські острови (18), Беліз (6) і Маршаллові Острови (4).

Безперечним рекордсменом серед нардепів виявилася Юлія Льовочкіна - вона володіє 44 компаніями на Кіпрі, Сейшелах і Британських Віргінських Островах. Не відстають від парламентарів і депутати міських рад - вони володіють 33 офшорними компаніями. Їхнім фіналістом став депутат Київської міської ради Ігор Баленко, який є бенефіціаром 20 кіпрських і віргінських офшорів.

На третьому місці із показником у 19 офшорних компаній - обласні ради. Проте тут у порівнянні з двома попередніми цифри не такі вражаючі. Найбільшою кількістю офшорів - аж трьома - володіє депутат Одеської облради Віктор Баранський.

8 офшорами володіють представники Кабінету Міністрів. Половина з них належить заступнику Міністра регіонального розвитку Льву Парцхаладзе. І замикає п’ятірку відомств-фіналістів із показником у 6 компаній Національні комісія з цінних паперів та фондового ринку. Завдячує цьому вона самому лише своєму голові Тимуру Хромаєву - саме він є бенефіціаром цих офшорів на Кіпрі, Сейшелах, Віргінах і Острові Мен.


Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...