Від Путіна з любов'ю: Уряд Росії готує продовольчі картки та їдальні з безкоштовним супом для бідних

Вже з 2017 року уряд РФ планує, що малозабезпечені росіяни отримають електронні карти для купівлі їжі в магазинах.

У РФ готуються до введення продовольчої допомоги населенню для купівлі їжі. Ілюстрація:http://ru.reuters.com/

Мінпромторг Росії підготував схему адресної продовольчої допомоги населенню, яке продовжує біднішати через кризу, згідно з якою малозабезпечені росіяни отримають електронні карти для купівлі їжі в магазинах. Про це пише агентство Reuters, передають Патріоти України.

Адресна допомога населенню, як пропонує Мінпромторг, буде здійснюватися за двома напрямками. Як випливає зі слів заступника міністра промисловості Віктора Євтухова, це буде купівля продуктів харчування в торговельних точках за допомогою субсидованих державою електронних карт і пільгове або безкоштовне громадське харчування.

"У разі підтвердження заявки (з боку претендента на адресну допомогу), у відділенні банку-учасника програми громадянину видається електронна платіжна карта для нарахування коштів (електронний продовольчий сертифікат)", - сказав Євтухов.

Представник Мінпромторгу уточнює, що це буде звичайна електронна банківська карта.

План адресної програми, розроблений Мінпромторгу, був спрямований в російський уряд 1 лютого, а стартувати вона повинна в 2017 році.

За попереднім варіантом розрахунків, у 2017 році на програму передбачається виділити близько 140 мільярдів рублів, а в 2018 році - 214 мільярдів рублів.

"Технічно можливо направити власникам продовольчих сертифікатів додаткові кошти, які можна буде витратити тільки на придбання, наприклад, молочних продуктів, з метою підтримки відповідного виробництва в якомусь регіоні", - кажуть у Мінпромторгу.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...