"Восток - дело тонкое": Китай непомітно приєднався до антиросійських санкцій

Через відносини з американськими партнерами китайські банки фактично приєдналися до санкцій проти Росії.

Китайці не готові до співпраці з РФ. Фото: inforesist.org.

Банки Китаю змушували закривати рахунки і відмовляли у видачі кредитів компаніям і фізичним особам з Росії. Через відносини з американськими партнерами китайські банки фактично приєдналися до санкцій проти Росії. Винятки становлять лише ExIm Bank і China Development Bank - аналоги ВЕБ і ВТБ, розповів журналу «Коммерсант. Влада» виконавчий директор Ділової ради Росія-АСЕАН Віктор Тарусин. Новину передають Патріоти України.

Експерти, опитані виданням, зазначили дві основні проблеми спільного бізнесу росіян і китайців: нерозуміння китайського менталітету і прагнення китайської сторони контролювати бізнес, через що в 2015 року не відбулася значна кількість угод. «Ти повинен випити з цими людьми кілька піал чаю і сказати багато слів поваги, але після цього все йде досить швидко. Прислів'я про "довго запрягаємо, але швидко їдемо" безумовно має в Китаї еквівалент», - зазначив гендиректор компанії En + Максим Соков.

У 2015 році Китай вклав в російську економіку 794 млн доларів, що становить всього 0,7% від загального обсягу інвестицій за кордон ($ 116 млрд). Також за січень-вересень 2015 року суттєво знизилися поставки зрідженого природного газу: на 51,3% в абсолютному вираженні, і на 71,5% в грошовому.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...