Вперед до євростандартів: Стало відомо про важливе нововведення, яке чекає українців у платіжках за газ

Нова система буде впроваджена в рамках переходу країни від старих радянських стандартів обліку енергоресурсів до тих, що прийняті в країнах ЄС.

Ілюстрація:24 канал

У платіжках українців за газ зникнуть одиниці об'єму - кубометри, натомість будуть вказуватися тільки енергетичні одиниці - мегаджоулі (МДж), кіловати за годину (кВт-ч) або гігакалорії (Гкал). Про це повідомляє у Facebook прес-служба ПАТ "Укртрансгаз" - оператора газотранспортної системи України, інформують Патріоти України.

Нова система буде впроваджена в рамках переходу країни на європейські стандарти обліку енергоресурсів, говориться в повідомленні.

"Попереду нас чекають великі зміни - Україна повинна перейти від старих радянських стандартів до нових, прийнятих в країнах ЄС. Наприклад, якщо ми зараз вимірюємо газ в кубічних метрах, то в майбутньому перейдемо на енергетичні одиниці - в МДж або кВт*год або Гкал.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...