У Луценка відкрили кримінальне провадження проти топ-менеджменту "Нафтогазу"

Справу відкрили за фактом звільнення 1 серпня Ігоря Бурака з посади віце-президента-головного інженера ПАТ "Укртрансгаз".

Ілюстрація:http://www.epravda.com.ua/

Департамент з розслідування особливо тяжких злочинів в сфері економіки Генеральної прокуратури відкрив кримінальне провадження проти посадових осіб НАК "Нафтогаз України". Про це повідомило джерело в ГПУ, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

При цьому співрозмовник не уточнив прізвищ фігурантів справи, пояснивши лише, що вони підозрюються в порушенні двох статей Кримінального кодексу: №172 (Грубе порушення законодавства про працю) і №364 (Зловживання владою або службовим становищем).

У рамках цього провадження 9 серпня Генпрокуратура зажадала у "Нафтогазу" список документів.

"Для з'ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, просимо надати завірені копії чинного статуту "Нафтогазу"; журналу входу/виходу в центральний офіс компанії за 18 і 21 липня 2017 року", - йдеться в запиті ГПУ до "Нафтогазу".

Крім того, Генпрокуратура зажадала табель обліку робочого часу глави НАК Андрія Коболєва, Щербенка В.В. (директор з адміністративної діяльності НАК) і Лупащенко В.М. (начальник управління департаменту безпеки НА) за 18 липня; посадову інструкцію Коболєва, Щербенко і Лупащенко, що діє на липень-серпень 2017 року.

Справу відкрили за фактом звільнення 1 серпня Ігоря Бурака з посади віце-президента-головного інженера ПАТ "Укртрансгаз".

За неофіційними даними, 18 і 21 липня Бурак приїжджав до центрального офісу "Нафтогазу", де проводив зустріч з Коболєвим, Щербенком і Лупащенком.

"Говорили про його звільнення "за власним бажанням". Він не погодився, тому (в кінці липня) було розпочато внутрішнє службове розслідування і його звільнили за статтею", - сказав представник ГПУ.

"У ході роботи комісія зібрала відповідні доказові матеріали, встановила факти порушень і вину посадових осіб компанії, до яких були застосовані відповідні дисциплінарні стягнення, в тому числі звільнення", - йдеться в офіційному поясненні "Укртрансгазу" до рішення про звільнення Бурака.

Як повідомлялося раніше, протистояння між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" посилилися з вересня 2016 року, коли Мінекономіки перебрало на себе функції з управління "Укртрансгазом" у частині зміни правління та наглядової ради компанії, а також затвердження її фінплану та інвестпрограми, хоча до того це робив "Нафтогаз". Пізніше уряд забрав собі управління держхолдингом.

У лютому 2017 року правління НАК "Нафтогазу України" за погодженням із наглядовою радою відсторонило президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва від обов'язків, а згодом проголосувало за його відставку у зв'язку з "виявленими порушеннями під час проведення компанією тендерів".

3 серпня 2017 року був звільнений віце-президент - головний інженер ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Бурак. Однак проспілка компанії почала трудовий спір у зв'язку зі звільненням Бурака і планами "Нафтогазу" щодо скорочення штатів "Укртрангазу". В "Укртрангазі" оголосили про намір через це влаштувати всеукраїнський страйк.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...