"Все пропало!" грюкає у ворота Кремля: У листопаді почнеться обвал рубля одночасно з падінням цін на нафту, - Bloomberg

Вражаюче, що вчора ціна на нафту поставила 4-річний рекорд, а листопад вдарить по Росії як різким спадом ціни на вуглеводороди, так і жорсткими санкціями. От такі "гойдалки".

Рубль скоро впаде. Ілюстрація: соцмережі.

Обвал рубля почнеться в листопаді в Росії одночасно з падінням цін на нафту, вважає ряд аналітиків, опитаних Bloomberg, передають Патріоти України.

Обидва процеси будуть протікати на тлі жорсткості санкцій проти Росії. Причому курс долара виросте швидше за все до 85-90 рублів за долар США. Це одна з причин, чому в Кремлі поспішають з відмовою від долара у внутрішніх операціях, зберігаючи зовнішні. На обличчя спроба зберегти якомога більше валютної готівки, поступово вилучаючи її у населення.

Нафта не зможе закріпитися в тренді високих цін, пише Bloombegr. Швидше за все її ціна опуститься трохи нижче 45 доларів за барель марки Brent. Далі почнеться реакція ринків, що розвиваються, в тому числі і Росії. І хоча до того моменту в РФ серйозно «затянут пояса», для рубля це не буде сильною підтримкою. Російський рубль у вівторок вдень відступає в парах з іноземними валютами. Поки це відгук на мінливий зовнішній фон, тим більше що межі діапазонів в рублевих парах залишаються недоторканними.

Однак є шанс на те, що через день-два рухи стануть більш конкретними. Долар США до теперішнього часу дорожчає на 0,6% і коштує 65,39 руб. Євро підвищується на 0,2% і коштує 75,38 руб. На рубль виражений тиск надає американський долар, чиє зміцнення в останні дні складно ігнорувати. У той же час ціна на нафту не дозволяє рублю поки помітно ослабнути.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...