Вистачить і Україні: Литва працює над поставками австралійського газу через термінал у Клайпеді

Для постачання зрідженого газу з Литви повинні бути створені належні умови.

Ілюстрація:cfts.org.ua

Газ із Австралії можуть постачати через термінал у Клайпеді. Про це сказав прес-секретар міністра енергетики країни Мантас Дубаускас, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

"Литва дозволила б скористатися Клайпедським терміналом зрідженого природного газу і пропустила б газ транзитом, однак, перш за все, для цього повинні бути створені належні умови - потрібен договір з Республікою Білорусь, щоб вона пропустила газ, або дочекатися, коли почне діяти газопровід GIPL з Польщею", – сказав Дубаускас.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин припускав, що Україна може купувати зріджений природній газ в Австралії.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...