"Визнання, що люди будуть не в змозі платити": Що ховається за "комунальною розстрочкою" для українців

Не усі малозабезпечені громадяни через бюрократичні нюанси змогли отримати субсидії.

Олександр Гудима. Фото: Обозреватель.

Український уряд дозволив оплачувати "комуналку" у розстрочку, оскільки не хоче збільшувати суспільну напругу та боїться масової несплати компослуг. Відповідну думку висловив екс-міністр енергетики Олександр Гудима, спираючись на заяву очільника НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва про те, що масових неплатежів населення за спожитий газ не повинно бути, передають Патріоти України із посиланням на Слово і діло.

"В тій частині, що забезпечена бюджетом, можна сказати, що якимось дивом субсидії потраплять до НАК "Нафтогаз", але є ще 40% населення, які не мають субсидій. При тому, що це не гарантовано багаті люди, а й та бідота, яка не може в силу певних бюрократичних причин оформити собі субсидію", – розповів Гудима.

Він також зазначив, що нововведення вказує на те, що у Мінсоцполітики розуміють той сегмент українців, які будуть не спроможні оплачувати "комуналку". "Це визнання, що люди будуть не в змозі платити, а відтак їм пропонують: заплатите до літа. Українці – ментально слухняні громадяни. Часто пенсіонер першою справою йде в ощадкасу платити за газ, не залишаючи майже коштів для життя. Тепер нам пропонують платити пізніше та бути залежними", – зазначив спеціаліст.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом: Хто отримає прибавку відразу за кілька місяців

понеділок, 6 травень 2024, 9:05

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

Відбити партнера у Росії? Макрон закликав Європу оновити економічні зв’язки з Китаєм

понеділок, 6 травень 2024, 8:56

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що європейським країнам потрібно оновити економічні зв’язки з Китаєм. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. За словами французького лідера, Європа хоче більше взаємності в економічних зв’язках з К...