Вже не треба: "Нафтогаз" скасував купівлю скандального Mercedes для Коболєва

Безпека дорогенького шефа, на котрого начебто полюють ображені корупціонери, мабуть, не варта тих мільйонів, котрі збиралися витратити на коштовний броньовик. А може загрози не було, якою виправдовувалися чиновники?

Ілюстрація:dt.ua

Дочірнє підприємство "Нафтогазобслуговування" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" скасувало тендер на закупівлю броньованого автомобіля Mercedes Benz S600 Guard. Про це свідчить інформація на сторінці тендеру в системі електронних закупівель Prozorro, передають Патріоти України з посиланням на БізнесЦензор.

Згідно з інформацією на сторінці, процедура закупівлі, розкриття пропозиції по якій відбулося 3 серпня, було скасовано 5 серпня.Як ричину скасування закупівлі вказано "відсутність подальшої потреби".

Як повідомлялося раніше дочірнє підприємство "Нафтогазу" компанія "Нафтогазобслуговування" провело на 3 серпня торги на придбання броньованого автомобіля Mercedes Benz S600 Guard.

"Нафтогазу" знадобився задньопривідний седан з шкіряним салоном 2011-2013 років випуску, ступінь захисту В6 / В7, ступінь бронювання скла - BR6 / BR7. Обсяг бензинового двигуна - 5,5-6 куб.см. При цьому замовник не заперечує, якщо у броньовика буде пробіг до 30 000 км за межами України і країн СНД.

Згідно із заявкою, очікувана вартість автомобіля становила 5,10 млн грн, або близько $200 тис. Однак під час торгів пов'язане з колишнім главою "Укргазвидобування" Олексієм Тамразовим ТОВ "АТ Імпорт" запропонувало дочірньому підприємству "Нафтогазобслуговування" НАК "Нафтогаз України" найнижчу ціну 4,5 млн грн на броньований автомобіль Mercedes Benz S600 GUARD 2011-2013 року випуску.

При цьому в процесі проведення тендеру в "Нафтогазі" повідомили, що в компанію надійшла пропозиція про безкоштовну передачу в користування броньованого автомобіля Merсedes.

Компанія не називає особу або фірму, від якої надійшла пропозиція.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...