Вже цієї осені на українців чекає подвійний удар по гаманцю

Разом із запланованим зростанням тарифів на комунальні послуги традиційно піднімуться ціни на продукти харчування.

Восени на українців чекає подвійний удар по гаманцю. Фото: allnewallpaper.com.

В Україні вже з осені подорожчають продукти нового врожаю і комуналка, при цьому надання субсидій малозабезпеченим категоріям населення не буде стимулювати заощадження. Про це заявив президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Дуже ймовірно, що на початку осені ми зіткнемося з підвищенням вартості продукції нового врожаю, що пожвавить продовольчу інфляцію. Запасами цю проблему споживачеві навряд чи вдасться вирішити. Крім того, потрібно враховувати тенденцію до зростання комунальних тарифів, що, перш за все, позначиться з початком опалювального сезону, коли запрацюють підвищені цієї весни тарифи», - розповів економічний експерт.

Коментуючи питання тарифів за комуналку при нинішніх зарплатах і пенсіях президент Центру антикризових досліджень зауважив, що «питання економічної обґрунтованості комунальних тарифів залишається відкритим, оскільки немає досконалих інструментів контролю над діяльністю монополістів в цій сфері. Однак руху до повного відшкодування вартості спожитих ресурсів альтернативи немає».

«Для пом'якшення цієї ситуації урядом було спрощено надання субсидій населенню, чим мільйони українців активно скористалися. Це піднімає наступне питання щодо обґрунтованості надання субсидій певним категоріям осіб, крім того, субсидія розбещує, що не стимулює ресурсозбереження. Тому перспективи бачу в поступовому перенаправлення коштів на фінансування заходів з ресурсозбереження», - резюмував Ярослав Жалило.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...