Стало відомо, наскільки виростуть тарифи з 1 липня

Підвищення тарифів пов'язане зі зростанням цін на газ для підприємств комунальної теплоенергетики та підвищенням зарплат працівників галузі.

З 1 липня тарифи на тепло в Україні зростуть на 75-90%, - НКРЕКПУ.  Фото: news.vitebsk.cc.

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) прийняла рішення про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення в середньому на 75-90% в залежності від компанії, що надає послуги. Рішення було прийнято на відкритому засіданні компанії в четвер, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Підвищення тарифів пов'язане зі зростанням цін на газ для підприємств комунальної теплоенергетики. У собівартості виробництва теплоенергії частка газу становить від 60 до 90%. Наприклад в Київенерго - 77%.

"Основна частина коригування (близько 90%) пов'язана з рішення щодо ціни газу, решта - перегляд заробітних плат в відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівнем єдиного соціального внеску, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, інше", - сказав на засіданні голова НКРЕКПУ Дмитро Вовк.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 27 квітня вперше фактично вирівняв ціни на газ для всіх категорій споживачів.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...