З торбами по світу: Дефіцит бюджету змушує Кремль шукати, хто б дав у борг $3 млрд

Цікаво, що сума можливих запозичень збігається з розміром "боргу Януковича", котрий уряд РФ так намагався вибити з України.

Ілюстрація:ria.ru

Міністерство фінансів Росії цього року планує вийти на ринок зовнішніх запозичень - вперше з 2013 року. Про це повідомив журналістам заступник міністра фінансів Сергій Сторчак, передають Патріоти України за матеріалами Економічної правди.

"Поживемо - побачимо. Напевно, все-таки будемо готувати випуск", - сказав він.

Мінфін РФ в 2016 році може розмістити на зовнішніх ринках облігації в обсязі до 3 млрд доларів (235 млрд рублів за поточним курсом), випливає з грудневого розпорядження уряду. Це гранично допустимий обсяг зовнішніх запозичень, а не план.

Востаннє Росія брала у борг на міжнародних ринках у вересні 2013 року, коли продала папери на 6 млрд доларів з погашенням у 2019, 2023 і 2043 роках.

Сторчак ще 18 січня говорив, що зовнішніх державних позик не буде, поки щодо Росії діють санкції. "Обмеження не зняті - який сенс? Навіщо даремна праця?" - коментував заступник міністра можливість зовнішніх запозичень.

Нагадаємо, дефіцит бюджету Росії за 2015 рік становив 1,95 трильйона рублів, або 2,6% ВВП. Раніше повідомлялося, що Росія не зможе покрити дефіцит бюджету з резервів вже з 2017 року.

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...

Рекордні поставки нафти в обмін на надії колись отримати "дзвінку монету": РФ не змогла вивести з Індії кошти на десятки мільярдів доларів, що скупчилися на місцевих рахунках у рупіях

середа, 8 травень 2024, 9:05

Лише протягом 2023 року Росія наростила поставки в Індію нафти та нафтопродуктів до $50 млрд. Однак забирати їх в місцевій валюті немає сенсу, А в долари, євро, юані Індія конвертувати не може і не хоче. Більшість індійських рупій із мільярдів, які нак...