За які заслуги? Путін подарував Кадирову нафтову компанію

Глава Чечні стверджує, що передача республіці "Чеченнефтехимпрома" "жодним чином не обмежить інтересів НК "Роснефть".

Рамзан Кадиров. Фото: softcraze.com.

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду підтримати прохання глави Чечні Рамзана Кадирова про передачу йому "Чеченнефтехимпрома". Як пише Комерсант, зараз підприємство повністю належить "Росимуществу", а керує ним на правах оренди "Роснефть", передають Патріоти України.

У розпорядженні видання опинився лист глави Кадирова від 3 грудня, в якому він просить передати республіці один з двох її найбільших нафтовидобувних активів "Чеченнефтехимпром". При цьому, Кадиров вказує, що "значний потенціал "Чеченнефтехимпрома", не пов'язаний з нафтопереробкою, практично не використовується", уточнюючи, що йдеться про земельні ресурси та інфраструктуру.

Крім того, "Чеченнефтехимпром" включений в прогнозний план приватизації на 2014-2016 роки. Це, вважає глава Чечні, "ставить під сумнів можливість завершення як зазначеного проекту, так і інших, запланованих до реалізації в наступні роки". Тому актив краще передати республіці, підкреслює Рамзан Кадиров. Він стверджує, що передача "Чеченнефтехимпрома" "жодним чином не обмежить інтересів НК "Роснефть", яка орендує тільки нерухоме майно нафтовидобувного комплексу компанії".

У квітні 2013 року глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що республіку не влаштовують занадто маленькі відрахування до бюджету, зволікання з будівництвом у регіоні НПЗ і корпоративні процедури, через які сім'ї не можуть вселитися в побудовані будинки. У Мінекономіки РФ підтвердили, що отримали розпорядження президента Путіна і відповідні проекти документів, які зараз розглядаються урядом. Після їх підписання "Чеченнефтехимпром" повинен бути переданий Чечні протягом двох місяців.

Запаси Чечні оцінюються приблизно в 60 млн т нафти. Зараз "Роснефть" фактично контролює видобуток в республіці. Видобуток в Чечні, за офіційними даними, різко падає, скоротившись за останні шість років у вісім разів.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...