За рішенням суду: СБУ заблокувала рахунки п'ятьох імпортерів палива

На думку учасників ринку, дії СБУ є продовженням атаки на імпортерів ЗВГ, перша частина якої відбувалася в листопаді 2016 - березні 2017 рр.

Служба безпеки України. Ілюстрація:World News

Служба безпеки України заблокувала рахунки і ресурси п'ятьох імпортерів палива. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на OilNews.

Як повідомляється, у кримінальному провадженні, в рамках якого СБУ заблокувала рахунки і ресурси ряду імпортерів зрідженого газу, бере участь 31 юридична особа, в тому числі п'ять імпортерів ЗВГ і два експедитора. Список компаній сформований на основі ряду судових рішень Печерського районного суду Києва.

31 травня Печерський районний суд відхилив клопотання капітана юстиції слідчого відділу ГУ СБУ в Києві та Київській області Баценко про блокування рахунків 26-ти юридичних осіб.

За версією СБУ, ряд трейдерів користувалися послугами конвертаційних центрів при імпорті та реалізації нафтопродуктів в Україні.

Як зазначається, вже 1 червня СБУ отримало позитивне рішення суду по більшості клопотань. Ці рішення ще не опубліковані в єдиному реєстрі.

В поле зору СБУ потрапили імпортери: "Петра-Резерв", постачальник імпортних нафтопродуктів в структурі KLO, "Укргазпетролеум", оператор українського ринку ЗВГ, "Укріндекспром", постачальник імпортних нафтопродуктів в структурі KLO, "Укрпетролпостач", оператор Макарівської та Мелітопольської ДПС УПК-Комерц, "НП-Трейдинг", імпортер нафтопродуктів і ЗВГ, "КПК Комерц", один з найбільших імпортерів ЗВГ.

Таким чином, 6 з 8 компаній, були в списку санкцій МЕРТ в лютому 2017 року.

Також в поле зору СБУ потрапили компанії "Нафтопродукт Трейдинг", "Ойл Трейд Груп" і "Перспектива Трейдгруп". Ці юрособи нібито були озвучені на нараді Міненерго РФ як монопольні одержувачі російського ЗВГ в Україні, пов'язані з Сергієм Курченко.

Також СБУ заблокувала рахунки експедиторських компаній "Віолана-ПЕК" і "Систем Лоджистік Менеджмент", основна діяльність яких пов'язана з оформленням і перевезеннями нафтопродуктів.

На думку учасників ринку, дії СБУ є продовженням атаки на імпортерів ЗВГ, перша частина якої відбувалася в листопаді 2016 - березні 2017 рр.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...