"Запоріжсталь" терміново відключають від електроенергії

Комбінат порушив графік оплати обов'язкових платежів через заборгованість перед ним держави з відшкодування ПДВ.

ВАТ "Запоріжсталь". Ілюстрація:ukr.segodnya.uaМеталургійний комбінат "Запоріжсталь" отримав повідомлення від компанії "Запоріжжяобленерго" про зупинку поставок електроенергії на підприємство в рамках існуючих договорів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Подробности.

Відключення відбудеться внаслідок порушення графіка обов'язкових платежів, які виникли у меткомбінату через заборгованість держави перед компанією з відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 822 млн грн.

Заборгованість "Запоріжсталі" перед "Запоріжжяобленерго" становить близько 140 млн грн, повідомляють на підприємстві.

За словами гендиректора "Запоріжсталі" Ростислава Шурми, останнім часом колектив комбінату знаходиться в режимі постійного тиску з боку органів державної влади та державних монополістів.

"Єдина причина нашої заборгованості за електроенергію - борг державних органів влади з повернення ПДВ перед комбінатом, який у шість разів перевищує суму боргу" Запоріжсталі "за електроенергію, але чиновників це не хвилює.

Їх не хвилюють важкі наслідки цього рішення - зупинка підприємства і втрата роботи для тисяч людей, зайнятих на виробництві, соціальні потрясіння, що випливають звідси і, крім усього, загроза техногенних аварій через різку зупинку виробництва в момент відключення від електроенергії ", - прокоментував ситуацію гендиректор.

При цьому керівник підприємства гарантував, що комбінат в той же день здійснить оплату заборгованості за електроенергію, як тільки держава поверне ПДВ. "Ми вимагаємо в держави повернути наші зароблені кошти - борг з відшкодування ПДВ", - резюмував Шурма.

У прес-релізі уточнюється, що "Запоріжсталь" є найбільшим платником податків України та Запорізької області. Меткомбінат за підсумками 2014 року перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 1,4 млрд грн., За 10 місяців 2015 року - 2,1 млрд грн.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших великих промислових підприємств України. Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники побутової техніки.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...