"Зараз у багатьох кабінетах істерика. Вони готові на кардинальні речі, щоб все відновити": Гройсман пригрозив задіяти ЗСУ, щоб розібратись з флотом контрабандистів

За даними глави уряду, після введення з 21 червня нових заходів на митниці, які передбачають присутність там представників поліції, на Одеській митниці платежі в бюджет з одного контейнера зросли приблизно вдвічі – з 0,5 млн грн до 1 млн грн.

Володимир Гройсман. Фото:Урядовий Кур'єр

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман знову заявив про непримиренну боротьбу з контрабандою та готовність залучити до неї всі можливі ресурси, зокрема звернутися по допомогу до Збройних сил України. Про це повідомляють Патріоти України.

"Недовго чекати на той день, коли я звернуся до Збройних сил України провести десь поруч навчання. Не можу цього терпіти", – заявив прем'єр на засіданні уряду, коментуючи інформацію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що після посилення наприкінці червня боротьби з контрабандою судна з 4 тис. контейнерів стоять у нейтральних водах.

"Їм кажуть – завтра, післязавтра, домовимося (про розмитнення за старими правилами – ред)... – Не домовимося, розмитнюйте!" – описав ситуацію Гройсман.

Він звернувся із запитанням до міністра оборони Степана Полторака, чи підтримують ЗСУ таку політику. "Може, їх варто з нейтральних вод Військово-морськими силами підігнати ближче до берега?" – сказав у відповідь міністр, після чого прем'єр і заявив про можливі навчання.

За даними глави уряду, після введення з 21 червня нових заходів на митниці, які передбачають присутність там представників поліції, на Одеській митниці платежі в бюджет з одного контейнера зросли приблизно вдвічі – з 0,5 млн грн до 1 млн грн.

"Зараз у багатьох кабінетах істерика, потоку немає. Думаю, вони будуть готові на чимало кардинальних речей, щоб все це відновити", – зазначив Гройсман, але пообіцяв продовжити боротьбу.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...