"Здали" назад: Російська енергокомпанія просить Москву повернути ЗВТ з Україною

"Росатом" прагне скасування митних зборів для деяких виробів з чорних металів, використовуваних для виробництва парогенераторів, реакторів та іншого обладнання атомних електростанцій.

Ілюстрація:www.aem-group.ru

Російська державна корпорація "Росатом" запропонувала розширити перелік товарів українського виробництва, щодо яких зберігається дія договору про зону вільної торгівлі СНД. Про це йдеться в проекті указу президента Російської Федерації "Про часткове відновлення РФ дії договору про ЗВТ щодо України", передають Патріоти України з посиланням на 112.ua.

Документ передбачає скасування митних зборів для деяких виробів з чорних металів, використовуваних для виробництва парогенераторів, реакторів та іншого обладнання атомних електростанцій.

Це повинно вплинути на фінансову стійкість російських підприємств атомної галузі в рамках діючих проектів зі спорудження АЕС, що в короткостроковій перспективі позначиться на наповнюваності федерального бюджету Росії.

"В іншому випадку зростання витрат на виробництво обладнання для АЕС вже на поточному етапі складе в середньому більше 130 млн рублів за кожним проектом спорудження АЕС, що призведе до можливого зриву термінів поставки обладнання в разі пошуку заміни постачальників", - повідомляється в пояснювальній записці до указу .

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...