Згідно з меморандумом МВФ: Газ для українців стане розкішшю

Абонплату на газ українській владі доведеться відновити.

Ілюстрація:УНІАН

Українська влада планує до початку літа 2018 року ввести абонплату на газ. Як пише Знай.ua, влада вже взяла на себе зобов’язання перед МВФ, передають Патріоти України.

Варто відзначити, що абонплату на газ Нацкомісія в сферах енергетики і комунальних послуг ввела ще в 2017 році, проте під тиском громадськості комісія це рішення призупинила.

Згідно з меморандумом МВФ, абонплату доведеться відновити. Як відомо, абонплата – тариф на транспортування і розподіл газу. Її розмір планують прив’язати до потужності газового лічильника. Чим більше газу він може пропустити, тим вищою буде абонплата. Середній її розмір може складати 50-100 грн/міс.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...