Жахаюча тенденція: На Тернопільщині люди вже не хочуть працювати за 4000 гривень

Через це багато кому двоодиться закривати власний бізнес, бо працювати просто нікому.

Гроші. Фото: Zmi.ck.ua

У Тернополі підприємці не можуть знайти робітників на зарплату у 4 тис. грн. Про це у спільноті "Шукаю роботу Тернопіль" повідомляє Любов Белко, передають Патріоти України.

У грудні вона розмістила оголошення, що ПП ШвейЦарія запрошує на роботу швачок, можливо без досвіду роботи."Зарплата висока від 4000.00, графік позмінний", - йшлося в оголошенні.Через деякий час оголошення прокоментував Володимир Вонс.

"Вже рік шукаємо. Глухо. Схоже, що оголошення потрібно давати в польську газету", - іронічно написав він. При цьому пояснив, чому у Тернополі такі проблеми. За його даними, в Польщі швачка за місяць отримує 2000 злот * 7 = 14000грн.

Плюс безкоштовне житло."Якщо ЗП в Україні складатиме половину польської, то думаю працівників знайти можна. Взагалі виробництво в Україні не вітається урядом. Виробник у нас - екстремал. Банально тканину привезти з Польщі люди вже 2 місяці не можуть. Цехи закриваються на Рівненщині", - бідкається Вонс. Любов Белко пояснює, що в Україні підприємці наразі не можуть дати такої високої зарплати, оскільки стануть неконкурентноздатними і змушені будуть закрити бізнес. "Але для України то є нормальна з/п, адже є люди які і за 2000.00 і за 3000.00 працюють. І що таке заробіток за кордоном? Адже він тимчасовий, хіба людина їде на зовсім. Тому тут справа в наших людях -"буду сидіти вдома і жалітись як погано, але не піду на 4000.00 з/п"!!!", - пише Белко. Володимир Вонс прогнозує, що таких економічних умов в Україні буде нова хвиля еміграції.

При цьому виїдуть ті активні люди, які ще не виїхали, та підприємці, які вкладатимуть кошти в економіку чужої держави."Залишаться пенсіонери, хворі і депутати. Можливо це розплата пенсіонерам за те, що бездумно голосували чи продавались за гречку на виборах", - міркує чоловік. Любов Белко дану ситуацію називає тупіком."Це розплата нам в першу чергу за дурість, тупість і наївність( і ті що залишаються аж ніяк не хочуть працювати за більш меньш нормальну з/п, бо всі хто хочуть працювати їдуть за кордон( і це замкнутий круг!!

Виробник закриває бізнес, бо немає кому працювати!!! Це нонсенс!!! Тобто успішний бізнес, який платить податок, платить людям з/п закривається від нехватки працівників, не від відсутності клієнтів, не від інших факторів, а від такого який від нього не залежить!!! Це тупік!!", - з сумом констатує Белко.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...