Злочин проти країни: Нардеп про мовчання Гонтаревої щодо падіння гривні

Голова НБУ повинна розповісти про очікування для бізнесу, а не мовчати.

НБУ. Фото: ura-inform.com.

Партія "Батьківщина" закликає голову Національного банку публічно відзвітуватися про причини зростання курсу долару. Про це в ефірі 112 Україна заявила народний депутат Олександра Кужель, передають Патріоти України.

"Тиждень падає гривня, голова НБУ мовчить, поїхали всі до Давоса. Долар на чорному ринку вже 27,6. У бюджеті закладений 24,4. Що це для нас з вами означає - це є злочин проти країни, коли вона не виходить і не відповідає, що далі є, які очікування бізнесу", - заявила Кужель.

За її словами, склад делегації, яка поїхала до Давосу, є надто великим і не відповідає запиту та фінансовим можливостям країни. "Яка багата країна, у делегації (до Давоса, - ред.) більше 20 осіб - це делегація, уявляєте скільки там поїхало без делегацій? А це серйозні гроші. Достатньо було б 2-3 людини, бо треба бути економними, нам же треба відповідати за ті гроші, що нам дають", - зазначила нардеп.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...