ЗМІ дізналися, хто погодився замінити Гонтарєву на посаді голови НБУ

Спочатку кандидатуру претендента повинна підтримати Верховна Рада.

Володимир Лавренчук. Фото:https://economics.unian.ua/

Очолити Національний банк України замість Валерії Гонтарєвої погодився голова правління "Райффайзен банку Аваль" Володимир Лавренчук. Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на інформоване джерело в НБУ, передають Патріоти України.

Тепер кандидатуру Лавренчука повинен підтримати парламент. "Лавренчук погодився очолити Національний банк України, справа тепер за Верховною Радою ", - відзначило джерело.

Співрозмовник видання також підкреслив, що Лавренчук, готовий погодитися на значно меншу заробітну плату, ніж отримує зараз - 500 тисяч гривень на місяць, оскільки має амбітні плани.

Як відомо, глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила про відхід у відставку. зокрема, вона ствердно відповіла на запитання журналіста під час акції протесту біля свого будинку. Згідно з Конституцією, голова НБУ призначається Верховною Радою за поданням президента України терміном на 7 років.

Володимир Лавренчук зараз очолює дочірню структуру австрійської групи Raiffeisen Bank International в Україні з 2005 року. У банківській сфері він почав працювати ще в радянські часи, в епоху незалежної України працював в Ощадбанку, в 1997-2002 роках займав посаду голови правління АО "Укрінбанк". В 2002 увійшов до ради правління "Райффайзенбанк Україна".

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...