Знайомі обличчя: У Росії назвали імена людей з оточення Путіна, проти яких США готують санкції

У списку багато людей, які раніше вже потрапляли під санкції США, а також тих, хто пов'язаний з конфліктом в Україні.
Олег Мітволь. Фото: РІА "Новости".

Російський політик Олег Мітволь опублікував новий список росіян і російських компаній, які потраплять під санкції США. Про це повідомив "Дождь", передають Патріоти України.

За словами політика, ця версія списку потрапила до нього через джерела у зовнішньополітичних колах. Список був актуальним тиждень тому і є неостаточним. Всього в наданому Мітволем списку 568 осіб, значну частину з них займають великі банки і їх дочірні підприємства. Це ВТБ, Сбербанк, Банк Москви, Зовнішекономбанк, Россельхозбанк, Росексімбанк, «Глобекс», Промінвестбанк і багато інших.
Також в списку багато державних нафтогазових компаній, в тому числі дочірні підприємства «Роснефти» і «Газпрому». Є й компанії, пов'язані з промисловістю і обороною, в тому числі «Росборонекспорт» і концерни «приладобудування» і «Оріон». Є й приватні компанії: «Сургутнефтегаз» Володимира Богданова і дочірні підприємства «Новатека» Леоніда Міхельсона. Також в наданому Мітволем списку є «Приватна військова компанія Вагнера».
У списку багато людей, які раніше вже потрапляли під санкції США, а також тих, хто пов'язаний з конфліктом в Україні і приєднанням Криму. Йдеться про колишнього президента України Віктора Януковича, його сина Олександра і колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова. Також в список потрапив Віктор Медведчук.
Серед фізичних осіб багато тих, кого раніше пов'язували з Володимиром Путіним. Наприклад, Петро Колбин, якого "Дождь" називав давнім другом російського президента. Також там представлені Ротенберг - Аркадій, Борис і Роман - і Ковальчуки - Кирило і Юрій.
У списку багато чиновників - віце-прем'єри Дмитро Рогозін і Дмитро Козак, радник президента Сергій Глазьєв. Також в список потрапили члени російського парламенту: спікери Держдуми і Ради Федерації В'ячеслав Володін і Валентина Матвієнко, віце-спікер Держдуми Сергій Неверов, депутат Наталія Поклонська.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...