Знов "унтерофицерская вдова сама себя высекла": Російські антисанкції проти США вдарять по самих росіянах, - Bloomberg

Американські ліки становили близько 13% всього фармацевтичного імпорту РФ, але тепер російським пацієнтам доведеться із ними розпрощатися.

Антисанкції Кремля покарають пересічних росіян, а не США. Фото: соцмережі.

Контрсанкції РФ більше вдарять по російському населенню, ніж по американських компаніях. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Російські депутати пропонують обмежити імпорт американських продуктів, тютюну, алкоголю та ліків. На думку автора, такі дії не спричинять суттєвих втрат для американських компаній. "Імпорт американських харчів та алкоголю у 2017 році становив лише 4% від 9 мільярдів доларів товарів, які США продала в Росію", - повідомив аналітик.

В той же час, заборона американських ліків у РФ в першу чергу зашкодить самим росіянам. Адже американські ліки становили близько 13% всього фармацевтичного імпорту Росії. "Для американської компанії Pfizer втрата Російського ринку на один рік прирівнюється до втрати доходів, які компанія отримує за 5 днів", - стверджує автор.

Він також додає, що російські аналоги американських ліків мають набагато нижчу якість та вплинуть на якість та ефективність лікування російських пацієнтів. Нагадаємо, в РФ спікер В'ячеслав Володін і лідери чотирьох парламентських фракцій внесли до Держдуми законопроект про відповідні дії щодо "антиросійської політики США".

Нагадаємо, Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку". До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом. За один день найбагатші російські бізнесмени зі списку Forbes втратили понад 12 млрд доларів через санкції.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...