Зуби на полицю, зате гігантоманія: Росія озвучила скільки "вбухає" у "Турецький потік"

Обережні турки не збираються вкладати власні кошти, а інших замовників на сировину "Газпрому" з цієї труби наразі немає.

Ілюстрація:Kraina Info

У дві нитки морської ділянки газопроводу "Турецький потік" вкладуть сім мільярдів євро. Про це сказано в пояснювальній записці до російського законопроекту про ратифікацію міжурядової угоди по газопроводу, передають Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

На початку місяця в Туреччині був підписаний закон про "Турецький потік", який передбачає будівництво двох ниток газопроводу по дну Чорного моря. Перша гілка буде для поставок на турецький ринок, друга - для транзиту в Європу.

"Інвестиції, необхідні для реалізації проекту в двонитковому виконанні, включаючи витрати, понесені раніше в рамках реалізації морської ділянки проекту "Південний потік", складають близько семи мільярдів євро", - йдеться в документі.

Також наголошується, що будувати морську ділянку буде компанія зі 100-відсотковою російською участю, а сухопутну ділянку, яка створюється для з'єднання першої нитки морської ділянки з діючою газотранспортною системою Туреччини, - компанія зі 100-відсотковою турецькою участю.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...