10 безглуздих міфів про кішок, в які вірять практично всі

Кішка - це маленька таємниця.

Кішки живуть разом з людьми тисячоліттями. Однак як багато ми про них не знаємо! Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости, вирішили розвінчати деякі міфи про наших хвостатих улюбленців.

1. Кішки лікують себе самі, зализуючи рани. Невеликі ранки і подряпини кішці можна дозволити недовго вилизувати, це дезінфікує їх і сприяє загоєнню. Якщо ж рана велика або вилизування занадто наполегливе, то воно може збільшити і навіть поглибити її. Шорстка поверхня котячого язика, немов наждак, здирає верхні шари шкіри, сповільнюючи загоєння.

2. Кішки підтримують рівновагу за допомогою вусів. Вуса (вібрісcи) у кішок - органи дотику, і до рівноваги вони не мають ні найменшого відношення.

3. Кішка і собака - вороги. Розповіді про споконвічну ворожнечу кішки і собаки необґрунтовані. Просто вони говорять різними мовами, часто взаємно не розуміючи один одного. Іноді зустрічаються тварини з яскраво вираженим мисливським інстинктом або надмірно агресивні, деякі люди спеціально нацьковують своїх собак на кішок. Однак тварини, що живуть в одній родині, чудово ладнають один з одним, і деякі товариські миролюбні собаки готові дружити з усіма кішками на світі.

4. Кішки бачать у темряві, як удень. Ще одна поширена помилка.Насправді кішки бачать у темряві трохи краще людей (у них все таки очі, а не фари). Але! Справа в тому, що кішки природжені мисливці! Те, що ми звемо вусами, це у кішок вібриси. Вони розташовані не тільки на подушечках вусів, але й на бровах, щоках, лапках. І вушка на верхівці, які все-е чують!Це їх локаційні пристрої, за допомогою яких вони точно ідентифікують місце розташування об'єкта. Крім усього іншого, навіть удень зір кішок не ідеальний. На жаль, наші домашні вихованці страждають далекозорістю і часом не помічають того, що діється у них під носом. Наприклад, миску з їжею вони визначають за запахом. До речі, принюхуючись до їжі, вони всього-навсього хочуть знати її температуру, а не смак.

5. Якщо кішка не гуляє на вулиці, то вона не може захворіти. Збудники небезпечних захворювань можуть потрапити в квартиру на одязі та взутті господарів, а також через заражені недоброякісні продукти харчування для кішки.

6. Після стерилізації коти стають товстими і ледачими. Точніше, вони стають більш поступливими та спокійними, що деякі люди сприймають за лінь. Насправді будь-який кіт - і кастрований, і некастрований - спить в день не менше 18 годин. А взимку і зовсім дрихне добу безперервно, встаючи тільки поїсти. Коту, щоб відчувати себе нормальним котом в самому розквіті сил, потрібна постійна присутність двох кішок «в охоті». Не можете йому це забезпечити - каструйте.

7. Кішки завжди безболісно приземляються на лапи. Домашні кішки - відмінні акробати, а вроджений інстинкт допомагає падаючій кішці приземлятися на лапи. Спочатку вона повертає голову і передні лапи, потім, кермуючи хвостом, - задню частину тіла. Таким чином, всі чотири лапи спрямовані до землі. Однак це не означає, що кішка невразлива і не відчуває біль. Падіння з великої висоти дуже часто призводить до переломів кісток, і тварина може навіть розбитися на смерть.

8. Сіамські кішки агресивні насправді, не більше, ніж всі інші породи.Тільки людина, її жорстоке поводження і нерозуміння можуть зробити тварину агресивною. Сіамські кішки просто дуже стрибучі та темпераментні, яскравіше інших висловлюють свої емоції. Та й голос у них гучний (але не найгучніший з усіх, це теж помилка, сфінкси, наприклад, ревуть так, що сіами відпочивають).

9. Кішки підступні і поводяться погано зло своїм господарям. Проблеми з поведінкою зазвичай пов'язані зі стресом. Кішки дуже чутливі до змін в розпорядку дня господаря, до ремонту і сімейних сварок. Це викликає у них стрес і депресію. Поведінкові проблеми також можуть бути обумовлені різними хворобами. Якщо кішка починає робити свої справи не в спеціально відведеному для цього місці, у неї може бути захворювання нирок.

10. Котам необхідна риба. Цей міф знаходить своє вираження і в складі готових котячих кормів, багато з них включають в якості компонента рибу.Ви бачили коли-небудь собачий корм з рибою? Думаю, що ні - собакам риба не потрібна. Не потрібна вона і кішкам. Цей міф має під собою наукову основу. Як вже говорилося, кішкам потрібен таурин і вітамін, А, а риб'ячі продукти - хороше джерело того й іншого. Однак багато м'ясних продуктів містять достатню кількість і таурину, і вітаміну А. Тому думка, що кішкам обов'язково потрібна риба, неправильна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...