16 січня трапилося декілька хороших новин у зоні АТО

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні продовжує розширювати свою присутність на окупованій території, відкриваючи нові передові патрульні бази.

Місія ОБСЄ на Донбасі. Ілюстрація:oxu.az

Обстановка на Донбасі залишається напруженою, окупанти не припиняють обстріли (вчора їх було 40, сьогодні вже близько 20), але є й приємні звістки. Про це сьогодні, 16 січня, розповів представник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, інформують Патріоти України з посиланням на інформаційно-аналітичний центр РНБО.

1. За минулу добу, 15 січня, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

2. Аналогічним повідомленням, але вже стосовно мирних громадян, поділилася прес-служба Донецької ОДА. За даними лікувально-профілактичних установ Донецької області, за минулу добу, 15 січня, в зоні проведення АТО не постраждав жоден цивільний.

3. Ще одна приємна новина прийшла з Луганщини. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) відкрила сьогодні нову передову патрульну базу, яка стала восьмою такою базою Місії на Донбасі.

"Як і інші передові патрульні бази, відкриті СММ раніше, база у Станиці Луганській допоможе нам розширити наші можливості в області моніторингу та звітності, і буде сприяти зниженню напруженості на сході", - сказав перший заступник глави СММ Олександр Хуг.

Передові патрульні бази відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що вони розташовані ближче до лінії розмежування і вміщують меншу кількість спостерігачів, які змінюються щотижня.

Раніше СММ вже відкривала передові патрульні бази у контрольованих Україною Волновасі, Красноармійську, Світлодарську (Донецька область) у Новоайдарі (Луганська область); а також у трьох тимчасово окупованих населених пунктах: у Стаханові (Луганська область), Горлівці та Дебальцевому (Донецька область).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...