20 000 душ щодня: Генерал Пентагону підрахував втрати у війні з Північною Кореєю

Експерт наголошує на здатності КНДР завдати важких втрат як військовим США, так і Південної Кореї.

Війна між КНДР та США може привести до великих людських жертв. Фото: РБК.

Нова війна на Корейському півострові сягне небаченого рівня руйнувань і затьмарить 16 років бойових дій на Близькому Сході. Про це заявив бригадний генерал запасу ВПС США Роб Ґівенс, повідомляє "Голос Америки". Новину передають Патріоти України.

"Втрати Північної Кореї будуть жахливими. За оцінками, ми завдаватимемо Півночі втрат у 20 000 осіб щодня протягом конфлікту", - пише Ґівенс. Експерт також наголошує на здатності КНДР завдати важких втрат як військовим США, так і Південної Кореї. Ці втрати, за обсягом, можуть бути співставними із можливими втратами самої КНДР. Загалом, відзначає експерт, у разі війни з Північною Кореєю неможливо буде уникнути масових втрат серед цивільних.

"Людей охопить "жах" по мірі того, як гинутимуть та отримуватимуть каліцтва тисячі людей. За деякими оцінками, КНДР, лише у Сеулі у перші дні конфлікту зможе завдавати втрат у 20 000 осіб щодня", - пише військовий.

Ґівенс відзначає, що американським військовим, авіації та флоту доведеться мати справу із хоча і застарілими, але ефективними військовими силами КНДР та населенням, яке сприйматиме війська США, як окупантів.

"Сили КНДР ймовірно зрівняють із землею більшість Сеулу. Їх підводні човни здатні топити кораблі союзників. Спецпризначенці КНДР наводнять територію Південної Кореї. Вони без розбору валитимуть балістичними ракетами по американських військових базах, можливо, дипломатичних об'єктах у регіоні. Вони можуть використати біологічну та хімічну зброю. Якщо вони зневіряться, можуть використати і атомну зброю", - пише військовий експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...