"220 кВ - жируйте": Путін несподівано прилетів в Сімферополь і особисто запустив енергоміст з Кубані до Криму

Для більш-менш стерпного життя на окупованому півострові не вистачає якихось півмільйона кіловат.

На будівництві енергомоста. Фото: www.anews.com.

Президент Росії сьогодні в Сімферополі дав старт роботі нового енергомоста з Кубані до Криму. В офісі підприємства «Крименерго» Путін по гучному зв'язку дав команду Центру керування мережами взяти під навантаження КВЛ 220 кВ «Тамань - Крим», передають Патріоти України з посиланням на Новости Крыма.

У «Крименерго» президент РФ вислухав доповідь міністра енергетики Росії Олександра Новака про встановлені потужності, нове обладнання та режим роботи енергомоста після запуску лінії під навантаження. Після цього Путін поцікавився в Аксьонова, яким чином буде розподілятися електроенергія - тільки в окремі райони або в цілому по Криму. Аксьонов попросив розподілити енергію в цілому по Криму, з чим Путін погодився. Після цього він дав згоду на команду включити живлення в лінії.

Енергоміст в Крим почав працювати в тестовому режимі вже в середу вранці, по ньому на півострів надходить 100 МВт, повідомив журналістам директор Фонду енергетичного розвитку Сергій Пикин. "Могу сказать радостную новость: сегодня рано утром первая очередь этой линии поставлена под напряжение и начато тестирование оборудования. Фактически сейчас уже по этой цепи идет переток мощностью порядка 100 МВт. В ближайшие несколько дней, по моим оценкам, еще 100 МВт должно добавиться. Итого к концу недели по первой цепи энергетического моста Крым будет иметь дополнительно еще 200 МВт», - сказав він.
Підтвердив цю інформацію і голова комісії з екології та охорони навколишнього середовища Громадської палати РФ Сергій Чернін. «Минэнерго РФ и энергетики сейчас работают по 25 часов в сутки. Я тоже слышал, что сегодня под напряжение поставлена первая часть первой линии. То есть это порядка 100 МВт. В ближайшее время будет пущено уже 200 МВт», - сказав чиновник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...