"А для місцевих грошей немає": В окупований Севастополь заманюють лікарів з РФ

Колишній керівник окупаційного департаменту охорони здоров’я Юрій Восканян повідомив, що наразі у лікарнях Севастополя є величезна кількість вакантних посад.

Дитяча лікарня у Севастополі. Фото: Вікіпедія.

Серед численних проблем окупованих Криму та Севастополя однією з найбільш гострих є дефіцит кадрів у медицині. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на локальне видання ForPost.

Так, колишній керівник окупаційного департаменту охорони здоров’я Юрій Восканян повідомив, наразі у лікарнях Севастополя є величезна кількість вакантних посад. Так, наразі потрібно найняти ще як мінімум шість сотень лікарів та тисячу медичних сестер. Більше того, вже зараз тисяча сто севастопольських медичних працівників перетнули межу пенсійного віку, ще п’ятсот медиків стануть пенсіонерами у найближчі п’ять років.

Вже традиційно для окупованого міста вирішення проблеми бачать у залученні медичного персоналу з материка. Аби «заманити» російських лікарів, у міському бюджеті хочуть передбачити сімдесят мільйонів рублів на доплати та компенсації для немісцевих спеціалістів. Очевидно, ідея витратити ці кошти на підвищення платні для місцевих медиків у голови окупаційної влади Севастополя не приходила. Нагадаємо, уже другий рік у всіх медичних установах окупованого Криму можна спостерігати масові звільнення персоналу. Причинами такого відтоку кадрів називають непомірне робоче навантаження та низькі зарплати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...