А як же імпортозаміщення у "країні найпередовіших технологій"?: Росія не в змозі добудувати ТЕЦ в Криму

За даними кримської "влади", енергодефіцит на півострові буде погашений до 2020 року.

Олександр Новак. Фото: ZN.ua.

Завершення будівництва Сімферопольської і Севастопольської ТЕЦ буде трохи відтерміноване через "недопоставки устаткування західною компанією". Про це повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Роботи йдуть, вони не зупинені, не дивлячись на проблеми з постачання устаткування західною компанією, роботи тривають, і йде робота з купівлі іншого обладнання. Так, там буде невеликий збій щодо термінів", - цитує міністра ТАСС.

За словами глави Міненерго, для будівництва цих ТЕЦ буде використано російське обладнання, вироблене "Об'єднаною двигунобудівничою корпорацією". Новак додав, що відомство планує компенсувати відставання від термінів за рахунок зведення генерації малої потужності.

"Для того, щоб відхилення від графіків компенсувати, ми вийшли з ініціативою побудувати ще додатково власну генерацію невеликої потужності 120 МВт на базі Сакської теплоелектростанції і на базі використання вітчизняного обладнання. Крім цього, ми займаємося перебазуванням ще трьох газотурбінних електростанцій в Крим, загальна додаткова потужність яких буде близько 70 МВт. Таким чином, це 200 МВт додаткової генерації", - сказав міністр.

Новак також зазначив, що за балансом зараз електроенергії досить для забезпечення Криму та Севастополя, в тому числі в період пікових навантажень. В даний час на півострові будують дві теплові електростанції - в Сімферополі і в Севастополі - сумарною потужністю 940 МВт. Введення в експлуатацію перших блоків обох станцій заплановано на вересень 2017 року. На другому етапі, за даними Міненерго, буде введено в експлуатацію ще два блоки такої ж потужності.

Передбачається, що це дозволить Криму надійно забезпечити регіон власними енергоресурсами. За даними кримської "влади", енергодефіцит на півострові буде погашений до 2020 року, в тому числі завдяки введенню ПГУ-ТЕС в Сімферополі і модернізації кримської ТЕЦ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...