"А у вас снова "Прогресс" упал!": Російський космічний корабель розбився невдовзі після запуску

Окремі частини корабля могли впасти в районі Республіки Тива, неподалік від російсько-монгольського кордону.

"Прогрес МС". Фото: Naked Science.

Уламки космічного вантажного корабля "Прогрес МС", виведеного на нерозрахункову орбіту, імовірно, упали на території Тиви. Після запуску космічного корабля "Прогрес" зникла телеметрія. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Інтерфакс.

"Імовірно, окремі частини корабля могли впасти в районі Республіки Тива, неподалік від російсько-монгольського кордону", - сказало джерело. "Роскосмос" повідомив, що на запущеній з Байконура космічній вантажівці "Прогрес-МС04" після старту виникли проблеми з технологіями телеметрії.

"Якщо сталася аварія, то причиною може бути несправність двигуна РД-0110, виготовленого у Воронежі, або несправність системи управління, за попередніми даними, виготовленої на харківському ДНВП "Комунар", - повідомило джерело.

Корабель "Прогрес МС-04" повинен був доставити на МКС понад дві тонни різних вантажів: паливо в баках комбінованої рухової установки і системи дозаправки, воду та стислі гази, наукове обладнання і комплектуючі для системи життєзабезпечення, а також контейнери з продуктами харчування, предмети одягу, медикаменти і засоби особистої гігієни для членів екіпажу.

Як розповіло РІА "Новости" джерело, схожа аварія з ракетою-носієм, яка призвела до падіння вантажівки "Прогрес М-12М", сталася 24 серпня 2011 року під час роботи третьої ступені. Тоді комісія дійшла висновку, що причиною аварійного вимкнення двигуна стало зменшення споживання пального в газогенераторі через засмічення тракту його подачі. Виявлений виробничий дефект визнали випадковим.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...