"Академічна негідність-2017": Яценюк став лауреатом дуже сумнівної премії

Ініціаторами "нагородження" виступили активісти громадської ініціативи "Дівергейт".

Арсеній Яценюк. Фото: РБК.

В Україні обрали недостойних носіїв наукових ступенів і вчених звань. Про це повідомляє "Дзеркало тижня", передають Патріоти України.

Ініціатором ідеї виступили активісти громадської ініціативи "Дівергейт". Вони вирішили "нагороджувати" вчених премією "Академічна негідність". Голосування проходило через соціальну мережу Facebook.

"Плагіатор-2017" став екс-прем'єр Арсеній Яценюк. Його номінували за текстові запозичення в кандидатської дисертації.

"Псевдовченим-2017" визнали декана факультету інформаційних технологій Київського національного університету, професора, автора теорії "несилової взаємодії" Юрія Теслю.

"Зрадник-2017" назвали міністра освіти і науки Лілію Гриневич. Таке звання вона отримала за послідовну політику підтримки академічної недоброчестності.

"Сміттєвим журналом-2017" став "Астма та алергія". Видання отримало таке звання за відсутність рецензування, в результаті якої була опублікована стаття про оздоровчий ефект чудотворних ікон.

"Розголос-2017" став судовий позов доктора технічних наук Юрія Тесли проти старшого наукового співробітника Інституту математики НАН Ірини Єгорченко щодо захисту його честі і гідності.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...