"АвакOFF": "Автомайдан" приїхав до маєтку міністра МВС із вимогою відставки (фото)

На паркані маєтку активісти розвісили плакати "Авакова у відставку", "З рюкзаком на вихід", а під час акції скандували "Авакова на нари!" та "Ганьба!".

Активісти прямують "у гості до Авакова". Фото: соцмережі.

Акція відбувається не через сьогоднішню смертельну перестрілку в Княжичах. Вона була анонсована ще 29 листопада, передають Патріоти України.

"Аваков є відповідальним за провал процесу атестації співробітників поліції, у тому числі і реформування Національної поліції і системи МВС в цілому", - йдеться на сторінці Facebook автомайданівців. У співтоваристві наголошують, що автомобілі вже виїхали, ймовірно, під будівлю МВС.

На паркані маєтку активісти розвісили плакати "Авакова у відставку", "З рюкзаком на вихід", а під час акції скандували "Авакова на нари!" та "Ганьба!". Як зазначили організатори акції, "саме Аваков є відповідальним за провал процесу атестації співробітників поліції зокрема і реформування Національної поліції та системи МВС загалом, через його кишенькових радників, що з весни 2016 року почали самі відбирати до складу атестаційних комісій таку ж саму кишенькову "громадськість"".

Активісти нагадали, що за час проведення переатестації з лав Нацполіції було звільнено понад 5 тис екс-міліціонерів - 7,7% від загальної кількості осіб, призначених як такі, що мали пройти атестацію та 4% від загальної кількості штату Нацполіції.

"Аваков повернув та повертає на керівні посади "перевірені" кадри старої системи МВС", - заявили у "Автомайдані" та нагадали спробу призначити керівником поліції Черкащини полковника Валерія Лютого, а Антона Шевцова - очільником Вінницької поліції, призначення на керівні посади Іллі Ківи, Сергія Чеботаря, Василя Паскала, Вадима Трояна, Олексія Тахтая, Ігоря Клименка, Ігоря Купранця.

"Перебуваючи на посаді міністра МВС з лютого 2014 року, Аваков провалив внутрішні розслідування щодо працівників МВС, які брали участь у репресіях проти активістів Майдану, ... фактично він особисто покриває всіх цих злочинців, як і корупціонерів у системі МВС", - заявили організатори акції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...