Аваков і Яценюк хапаються за соломинку: Чому і як "Народний фронт" шантажує БПП, - Чорновіл

Експерт вважає, що конфлікт між президентом і главою МВС досить явний і не прихований.

Тарас Чорновіл. Фото: Телеграф.

У «Народному фронті» спеціально загострюють конфлікт між президентом Петром Порошенко і главою МВС Арсеном Аваковим. Про це в коментарі InfoResist заявив екс-нардеп і політичний експерт Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

Експерт вважає, що конфлікт між президентом і главою МВС досить явний і не прихований. При цьому в коаліції його обговорюють на внутрішньому рівні і намагаються не виносити на показ і не «роздувати» його. «Коли ви говорите в нашому інформаційному полі, як це зробив Геращенко, то ви запускаєте механізм, коли журналісти починають шукати пояснення, і роздмухують цей конфлікт», - сказав він.

При цьому, стверджує Чорновіл, останнім часом в «Народному фронті» з'явилася консолідована позиція з цього приводу і політики почали нагнітати обстановку. «Для чого це робиться? Мені здається, що зараз включається фактор великого серйозного шантажу. Всі розуміють, що коаліція на сьогоднішній день фактично тримається на фракції «БПП», але вона неможлива ніяким чином без «Народного фронту». Всі вже втягуються в передвиборні процеси», - сказав Чорновіл.

Експерт вважає, що «Народний фронт» може шантажувати «БПП» розвалом коаліції. Однак, на його думку, це не вигідно президентської фракції, оскільки вона йде по чітко розпланованому шляху проведення реформ. «Для Порошенка, Гройсмана і «БПП» дуже важливо, щоб, по-перше, вибори пройшли саме в призначений термін в 2019 році. Тому, що у них є розписаний, нехай він загальмовується, призупиняється, блокується, але все-таки певний план реформ і їх результатів. Вони розуміють, що він зроблений на випередження, тобто вони планували, що результати, які сприймуть людьми, повинні бути ще набагато раніше», - говорить політик.

За його словами, для проведення цих реформ Петру Порошенко потрібно зберегти коаліцію у Верховній Раді: «Вони розуміють, що якщо вони ці речі втілять до весни наступного року, при цій коаліції, то результати для них будуть, безумовно, позитивними. І Порошенко має всі шанси перемогти на президентських виборах, а «БПП» отримати знову центральне місце і стати основою наступної коаліції».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...