Аваков прокоментував затримання свого сина спецназом НАБУ

Міністр заявив, що НАБУ І САП "не повинні бути органами, схильними до впливу політичних груп і інтересів".

Арсен Аваков. Фото: РБК.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував затримання детективами Національного антикорупційного бюро України свого сина Олександра, якого підозрюють у розтраті понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС. Новину передають Патріоти України.

"Ні мій син, ні фірми, в яких він засновник, не мають і не мали ні копійки грошей з бюджету України. Й Олександр Аваков пройде процедуру і доведе це в суді", - наголосив міністр у своєму Facebook.

"Тиск на мене з боку організаторів сьогоднішніх дій проти мого сина і моїх у минулому підлеглих - не пройде. Сподіваюся, адекватний судовий процес, в якому Олександр візьме участь - розставить усе по місцях!" - додав він.

Міністр наголосив, що НАБУ І САП "не повинні бути органами, схильними до впливу політичних груп і інтересів". "Не повинні мати політичних інтересів і позицій піару. Вони повинні бути органом юриспруденції - надзвичайної строгості і відповідності із Законом, а не застосовувати метод натяжок і припущень, як у випадку з моєю родиною - на догоду чиїмось політичним інтересам", - зазначив Аваков.

Глава МВС також заявив, що його позиція щодо антикорупційного суду незмінна - "він повинен бути швидко і бути компетентним!" "А ось баланс незалежності і незаангажованості в молодих антикорупційних органах повинен бути відновлений", - додав він.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...