Аваков розповів, кого російські куратори телеканала "Інтер" вважали головним ворогом

Першим у "темнику" резидентів Кремля містився пакет брудних матеріалів на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Кривавого Пастора у Кремлі вважають одним з головних ворогів. Фото: 24tv.ua.

Оприлюднене листування між працівниками телеканалу "Інтер" і кураторами з Росії та "ДНР" свідчить про існування у цьому ЗМІ кремлівських "темників". Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Департамент комунікації МВС України. Новину передають Патріоти України.

За словами міністра, матеріали свідчать про існування антиукраїнських замовлень, котрі виконували працівники каналу. Зокрема, на думку посадовця, йшлося про системну дискредитацію низки політиків – секретаря РНБО Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та інших. "Аналіз листування резидентів Кремля виявив головні мішені російської пропаганди. Першим у цьому "темнику" містився пакет брудних матеріалів на секретаря РНБО Олександра Турчинова", — зазначив Аваков.

Він назвав себе серед людей, на котрих було здійснено брудну інформаційну атаку. Метою чорного піару, на думку Авакова, було політичне знищення тих українських політиків, яких Москва вважає своїми головними ворогами. "Таким чином російські журналісти, які формували інформаційну політику "Інтера", виконували замовлення Кремля", — заявив голова МВС.

Аваков також заявив, що подібні замовлення можуть відпрацьовуватися також іншими проросійськими мас-медіа в Україні. Тому міністр закликав Нацраду з питань телебачення та радіомовлення "не ховатися та зайняти позицію у цьому питанні".

Аваков також заявив, що подібні замовлення можуть відпрацьовуватися також іншими проросійськими мас-медіа в Україні. Тому міністр закликав Нацраду з питань телебачення та радіомовлення "не ховатися та зайняти позицію у цьому питанні". Як уже повідомлялося, в Інтернет потрапило листування українських та західних засобів масової інформації зі спецслужбами самопроголошеної "Донецької народної республіки". Це близько 9 тисяч файлів із повним переліком акредитованих там журналістів - від місцевих газет фейкових республік до найбільших українських та іменитих світових редакцій. Вони здебільшого просять дозволу на висвітлення ситуації на тимчасово окупованих територіях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...