Авантюристів нема: жодна російська компанія не наважилась застрахувати "Керченський міст"

Страховиків відлякують геологічні ризики, а також неможливість перестрахувати цей "інвестиційний" проект у закордонних компаніях через накладені на РФ санкції.

Ілюстрація:24tv.ua

Будівництво моста через Керченську протоку не застраховане. Інформація про це з'явилася після того, як турецький суховантаж "Ліра" протаранив опору робочого моста через Керченську протоку і завдав шкоди на 120 млн рублів (1,74 млн доларів). Про це пишуть События Крыма, інформують Патріоти України.

За інформацією "Російської служби Бі-бі-сі", подібні проекти завжди страхуються, проте в даному випадку жодна російська компанія не наважилася взяти на себе такі ризики.

"Такого роду проекти - я говорю про масштабні та унікальні інвестиційні проекти - ніде в світі не залишаються в масштабах національного ринку. Вони розміщуються в перестрахування (за кордоном - ред.)", - пояснив перший заступник голови правління страхової компанії СОГАЗ Микола Галушин.

Він зазначив, що у випадку з Керченським мостом російський ринок не може перестрахувати ризики проекту в тих країнах, які підтримують санкції щодо Росії. Компанії в цих державах відмовляються перестраховувати ризики російських структур, які потрапили під санкції, а також проектів, пов'язаних з обороною і анексованим Кримом. Фактично західний перестраховий ринок виявився закритим для російських компаній, а переговори з іншими країнами до успіхів не привели.

Також страховиків, можливо, відлякують геологічні ризики, передбачає керуючий партнер юридичної фірми Stuart`s Legal Олена Стюарт.

"У Керченського моста є проблеми геологічного характеру, з точки зору біології та сейсмології, є певні ризики по його руйнуванню. Про це всі давно говорять", - пояснила вона.

Як повідомлялося, відомий радянський і російський гідробудівник, професор Юрій Севенард заявив, що Керченський міст досить вразливий за кількома параметрами і при несприятливому збігу обставин може просто завалитися.

Раніше президент РФ Володимир Путін зажадав закінчити будівництво моста через Керченську протоку до кінця 2018 року. При цьому він назвав неприпустимим збільшення витрат і подорожчання будівництва.

Кошторисна вартість моста в цінах четвертого кварталу 2015 року становила 211,85 млрд руб (2,73 млрд доларів).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...