Авдіївський котел: Ворог зібрав танковий кулак для прориву між "Бутівкою" та "Зенітом" та оточення українських військ (відео)

Штурм українських позицій начебто запланований на вечір середи.

На околицях Авдіївки. Фото: news.bigmir.net.

Українські артилеристи пояснили, чому не підтримали вогнем захисників шахти "Бутівка". Ворог розмістив свої артбатареї в самому Донецьку, кажуть наші воїни, тому стріляти по мирних жителях вони не могли, йдеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

Тим часом командири батальйонів, що тримають оборону на ділянці фронту під окупованим Донецьком, упевнені, що бойовики готують наступ на Авдіївку. Асфальтова дорога між шахтою "Бутівка" та укріпленням "Зеніт". Саме по ній бойовики можуть спробувати прорватися і відрізати Авдіївку від решти українських позицій. Розвідка каже, що з того боку ворог зосередив 30 танків. План простий до примітивності, переконує командир: чотирма батареями безперервно розстрілювати ці опорні пункти і одночасно танками вклинюватися поміж них. Завдання – максимум за півгодини зайти в саму Авдіївку та окопатися в житлових кварталах. Звідти їх українська артилерія, якщо й підійде ближче, вже не вибиватиме. Штурм українських позицій начебто запланований на вечір середи.

Наші бійці готуються уже сьогодні. Зі схованок витягують усю протитанкову зброю. "Дуже інтенсивний вогонь останнім часом. І це пов'язано, швидше за все, з тим, що вони пристрілюються та готуються йти в наступ", - пояснив прес-офіцер батальйону Денис Наумов. Бійці на позиціях ледь не щовечора чують, як ворог прогріває свою бронетехніку. Вони сподіваються, що це самохідні гармати, а не танки.

Але є й обнадійливі новини. На тому боці, у самому Донецьку, з'являється все більше людей, які підтримують Україну. Інформацію про ворожі танки та артилерію посеред житлових масивів повідомляють мешканці самого міста. Вони просять українських військових у відповідь по них не стріляти. Такі звістки з того боку раніше траплялися значно рідше, зазначає розвідка.

Змінюються і деякі бойовики – вони уже не хочуть убивати. Звідти передають свої оригінальні звісточки. "Це міни, котрі останнім часом починають прилітати. Ось на одній із них було написано: "Все, що можу". Тобто вона без детонатора, вона не вибухає, просто як болванка падає", - розповідають військові. Але поміж болванок ще часто прилітають і потужні міни, які продовжують шматувати українську землю та українських захисників. Сьогодні з шахти "Бутівка" планують забрати тіло ще одного бійця "Правого сектора", який загинув там напередодні.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...